Cocosoktól Kami

Mit is jelentett/jelent a coco az életemben? Hosszú lesz.
Kezdetben, ’89-ben a tanfolyamon küszködtem az elégtelen vagyok a világ számára érzésekkel-gondolatokkal. Tele voltam szégyennel, sírással és élni akarással. Vágytam, hogy boldog legyek. Többnyire csak úgy tettem mintha jól lennék. A tanfolyam után sokat cocoztam, volt úgy hetente 3x mentem ülésbe. Nagyon lassan jött egy ici-pici változás. Ott voltam a haladó tanfolyamokon. Már nem éreztem olyan borzasztó rosszul magam. Végül Gödöllő környékén egy több napos tanfolyamon Mary-vel sokat játszottunk. Az valami világosságot gyújtott bennem, hogy van egy vidám gyereki énem is, aki imád játszani. Mérföldkő volt az életemben.
Teltek az évek és lassan már folyamatosan a víz felszínén voltam, nemcsak levegőért dugtam ki a fejem. Barátokat, barátnőket találtam a cocos társakban. Egy más világ volt mint a környezetem, mint a munkahelyem, egy más kultúrát tanultam a CCI-on.
Egyre bátrabb lettem,egyre  tudatosabb.Megnyíltak lehetőségek a munkahelyemen,képviselni tudtam ’95-ben egy olyan szervezeti kultúrát aminek nagy részét a CCI-on tanultam. Ez tapasztalat segített,  2006-ig ebből éltem a munkahelyemen.
A magánéletem nem volt ilyen sikeres, ott továbbra is sokat kellett cocoznom a jóllétért. Folyamatosan dolgoztam magamon, hogy a vágyott pezsgő életet éljem. Coco nélkülnem hiszem, hogy ment volna. Éltem és bőven volt öröm az életemben, sok merész kaland, vagányság.
2006-ban nyugdíjba mentem. Elengedtem a városi életet, a barátokat,a barátnőket, és vidékre költöztem. Belül tudtam, hogy nehéz lesz a változás, de már bíztam magamban, hogy meg fogom tudni csinálni. “Sokk” volt eleinte.  Lassan felépítettem itt egy új életet.
Most hetente Skype-on cocozom. Szükségem van rá, így könnyebb az életet csinálnom, így könnyebb megtartanom az életenergiámat.
Akkor most összefoglalva mi is a coco számomra? Pontosan az az emberi támogatás amit a régmúltban a szoros emberi közösség adott, csak az tele volt tűzdelve kötelező szokásokkal. Viszont a cocoban ezt a támogatást szabadon, kölcsönösen,  és egyenrangúan kapom. Egy ülés alatt  a hangosan kimondottak lendítenek, az érzelmeim csatornát kapnak és új belátásaim születnek. Az egészből a  legfontosabb a másik jelenléte. Ez  annyira erőteljes hatású, hogy eltörpül mellette az egyedül végzett “bármi”. Működik valamennyire kamerával Skype-on is.
Mit ad isten, mit írnak az agykutatók, az emberi lény számára a legerősebb stimulátor a másik ember.
Hálás vagyok a cocoért mindenkinek, köztük magamnak is.
Öleléssel
Kami
Hírdetés